Okom novinára na 3.kolo a rozlosovanie dvojíc 4.kola

Futbalový Slovnaft cup prišiel na Považí v 3. kole o ďalšieho účastníka najvyššej súťaže.

Dubnica – Prešov 3:1 (0:0)

Hodnotenie: Zápas 3. kola Slovnaft cupu začali aktívnejšie hostia, ale Wiezik v 4. min hlavičkoval nad a o dve minútu jeden domácich obrancov prehodil Hodála nevydarenou malou domov, no Častulín loptu včas dostihol. Čurikova delovka v 10. min letela tesne nad. Potom sa hralo v strede ihriska, hostia sa nevedeli presadiť proti s nasadením hrajúcim Dubničanom, ktorí hrozili väčšinou iba nebezpečnými centrami po rohoch. V 36. min Streňo z 25 metrov pálil prudko nad a tak v prvom polčase obaja brankári nemali po priamej strele ani jediný zákrok. V 48. min prešiel po krídle až k bránkovej čiare M. Jakúbek a Vaško zblízka pretlačil loptu do siete – 1:0. O päť minút zmaril šancu Černáka Hodál a v 53. min nemieril presne Čurik. V 59. min Hovančíkova prudká strela skončila nad domácim brvnom. V 67. min hostia prepadli v obrane a po centri Čurika Vaško poslal hlavou druhýkrát do siete – 2:0. Tatran nerezignoval a o dve minúty Černák znížil, čím odštartoval silnú päťminútovku východniarov. V 70. min Hodál vyrazil Dupkalovu strelu a potom sa dvakrát nepresadil pred bránou Wieizik, ktorého strelu Hodál vytlačil a obrovskú šancu spálil Lénárt, keď z kroku prestrelil. V 74. min Dzurík trafil žrď, no stál v ofsajde. O dve minúty M. Jakúbek poslal loptu tesne vedľa šibenice a a v 80. min Dupkalova strela medzi žrde nevošla. Hodál chytil v 83. min hlavičku Dupkalu a potom prišli domáce šance do otvorenej obrany. Po prieniku Fila v 87. min Cisára vychytal Talian, ale v 90. min zlú rozohrávku hostí potrestal šikovne Václav a poistil výhru 3:1. Nervózni hostia v posledných sekundách nezvládali porážku a vyslúžili si však iba dve žlté karty. Postup Dubnice do 4. kola je za predvedený výkon zaslúžený.

Góly: 48. a 67. Vaško, 90. Václav – 69. Černák.

Rozhodoval Jurenka, ŽK: Zahranyčnyj – Dupkala, Černák, Streňo,1100 divákov.

DUBNICA: Hodál – Zahranyčnyj, Častulín, R. Štefánek, Čurik (72. Cisár), M. Jakúbek, Vaško (82. Filo), Švec, Janco, Suchý (87. Václav), Horecký. Tréner P. Jakuš.

PREŠOV: Talian – Dupkala, Černák, Keresteš, Streňo, Miliutin (57. Trebuňák), Lénárt, Špyrka (66. Dzurík), Hovančík, Wiezik, Maduka. Tréner M. Jantek.

Foto vo FOTOALBUME.


Ťahákom 4. kola Slovnaft Cupu bude súboj bývalého účastníka Fortuna ligy Spartaka Myjava s futbalistami ŠK Slovan Bratislava. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v priestoroch Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

V štvrtom kole sa predstaví celkovo 32 tímov, z najvyššej súťaže už nezasiahnu do bojov Zlaté Moravce, Prešov a Senica. Líder Fortuna ligy FC Nitra vycestuje na trávnik treťoligistu z Lučenca. Stretnutia štvrtého kola sú na programe 26. a 27. septembra. Informovala oficiálna stránka SFZ. 

žreb 4. kola Slovnaft cupu (26. a 27. septembra):

MFK Snina – MFK Zemplín Michalovce

FK Soľ – FK Železiarne Podbrezová

TJ Jednota Bánová – MFK Lokomotíva Zvolen

OFK Malženice – MFK Skalica

ŠK Slovan Šimonovany-Partizánske – FK Inter Bratislava

TJ Družstevník Belá-Dulice – MFK Ružomberok

ŠK Novohrad Lučenec – FC Nitra

ŠK Odeva Lipany – MŠK Žilina

MFK Spartak Medzev – AS Trenčín

FK Dubnica – MFK Tatran Liptovský Mikuláš

ŠK FC Vydrany – FK Noves Spišská Nová Ves

MŠK Námestovo – FC Spartak Trnava

FC Petržalka – FK Poprad

TJ Iskra Borčice – FC Lokomotíva Košice

Spartak Myjava – ŠK Slovan Bratislava

OFK Hrušovany – FK DAC 1904 Dunajská Streda

Zdroj: ProFutbal