Dubnica nad Váhom má našliapnuté vysoko

Pôsobenie Dubnice nad Váhom v III. lige Západ by sa za posledné dve sezóny dalo zhrnúť do vety „Z outsidera favorit!“. Kým ešte pred dvomi rokmi to vyzeralo, že v Dubnici skončí mužský futbal, dnes sú veľkým favoritom na postup.

Nový vietor do klubu prišiel s návratom funkcionára Petra Šveca, do mužstva zas s príchodom trénera Petra Jakuša a evidentne sa vydarilo, Dubnica zimovala na druhom mieste len o bod za Borčicami. V mužstve však o postupe zatiaľ hovoriť nechcú.

Radšej výsledky ako ambície

S myšlienkou postupu sa v klube netaja, ale hovoria o nej zatiaľ opatrne. Radšej zostávajú ambíciami pri zemi a idú od zápasu k zápasu: „Futbal je nevyspytateľný a prihliadam na to aj z pragmatického hľadiska. Jednoducho povedané, hrá sa na ihrisku a tam sa môže stať hocičo. Nechcem rozprávať o postupe, radšej sa zameriam na to, že by sme každý najbližší zápas chceli zvládnuť a toho sa držíme,“ prezrádza tréner Jakuš.

image
Opatrnosť v mužstve súvisí aj s tým, že s úspechom rastú aj očakávania: „Minulú sezónu sme sa zachraňovali a nikto s nami nerátal, no teraz sme v inej situácii. Ako na mužstvo zo špice tabuľky sú na nás kladené vyššie nároky, každý od nás očakáva víťazstvo, ale nie je to také jednoduché. Súperi sa chcú v zápasoch proti nám ukázať a podať čo najlepší výkon. O to je to pre nás náročnejšie, a aj preto je veľmi ťažké dotiahnuť zápas do víťazného konca, to si musí každý uvedomiť.“