Dubnica zdolala Žilinu a po jeseni sa delí o prvé miesto!

Pred začiatkom sezóny 2019/20 by len málokto veril, že FK Dubnica nad Váhom bude po jej jesennej časti na čele druholigovej tabuľky, resp. len o skóre za jej lídrom. Solídnych 38 bodov vďaka bilancii 12-2-3 je však realitou a v porovnaní so sezónou 2018/19 je to zlepšenie o 16 bodov, inak povedané, o celých 73 percent!
Záver jesene síce v podaní Dubničanov nebol taký skvelý ako jej úvod, no rovnaká fráza platí aj v podaní lídra z Banskej Bystrice. Dubnica vyhrala z posledných šiestich jesenných duelov len dva, pričom v záverečnom kole v zlom počasí zásluhou Aurela Dávidíka zdolala žilinskú rezervu 1:0.
                     

Stále len 19-ročný Dávidík, ktorý je kmeňovým hráčom Podbrezovej, strelil proti Žiline svoj tretí tohtosezónny gól, tie predošlé zaznamenal taktiež v domácom prostredí, a to proti Šamorínu a Petržalke. A keďže jeho presný zásah zo 41. minúty bol v zápase jediný, po prvýkrát má prívlastok víťazný. To však nie je až také podstatné ako fakt, že necelých 24 hodín po výhre Dubnice prišiel nečakaný pád Banskobystričanov v Šamoríne, odkiaľ si odviezli prehru 3:0.
                       
Po jesennej časti je tak na čele duo minulosezónnych nováčikov a zároveň tímov, ktoré dlhé roky hrali aj najvyššiu súťaž. Spoločne majú po 38 bodov, akurát skóre hovorí o štyri góly v prospech celku zo srdca Slovenska. Na treťom mieste je s trojbodovou stratou Skalica, štvrtý Poprad stráca až sedem bodov. Práve tieto štyri tímy sú tak jedinými ašpirantmi na postup do Fortuna ligy, aké však majú tieto celky skutočné ambície, resp. kde siahajú ich finančné možnosti, bude zrejme otázkou až na ďalšie mesiace, počas ktorých si víziu budú musieť prebrať kompetentní v tímoch. Ako je totižto známe, na Slovensku neraz aj víťazi súťaží majú problém pokryť vyššie náklady a následne predávajú licenciu a pod. No a čo sa týka zostupových pozícií, okrem Trebišova aktuálne čierneho Petra držia v rukách aj všetky celky z bratislavského regióna – Petržalka, Šamorín a Slovan B.
Zdroj: futbalinak.sk