Eufória na Považí pokračuje: 22. kolo prinieslo skalp lídra a otvorilo nové výzvy!

×

Chybová správa

  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 54 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given v include() (riadok 54 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 59 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 63 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given v include() (riadok 63 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 67 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given v include() (riadok 67 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 71 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given v include() (riadok 71 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 75 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given v include() (riadok 75 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 79 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given v include() (riadok 79 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 83 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given v include() (riadok 83 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 87 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given v include() (riadok 87 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 92 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given v include() (riadok 92 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 96 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given v include() (riadok 96 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 101 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given v include() (riadok 101 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 109 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given v include() (riadok 109 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 126 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 138 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 146 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Warning: Use of undefined constant tid - assumed 'tid' (this will throw an Error in a future version of PHP) v include() (riadok 150 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).
  • Notice: Only variables should be passed by reference v include() (riadok 167 z /home/html/fkdubnica.sk/public_html/sites/all/themes/web/templates/system/node--hrac.tpl.php).

Dubnica je tradičným futbalovým centrom, no od roku 2011 to s futbalom v meste išlo dolu vodou. Pád do druhej ligy, neskôr dokonca na dno tretej ligy zápas a existenčné problémy. To sa ale počas sezóny 2016/17 zmenilo a dnes si môžu fanúšikovia na Považí vychutnávať úplne iný futbal.

Po suverénnom triumfe v 3. lige západ 2017/18 sa v kabíne neudiali takmer nijaké zmeny, klub bol akurát behom sezóny doplnený o pár mien, predovšetkým bývalých hráčov. Jasné výhry a takmer stopercentná defenzíva sa však vo vyššej lige od začiatku zmenili v nepoznanie. Predovšetkým nováčikovská daň bola príčinou. Tím sa snažil hrať pekný ofenzívny futbal, aký predvádzal aj na regionálnej úrovni, no jedna v 2. lige boli súperi oveľa vyspelejší a dubnických mladíkov trestali…

Už v druhej polovice jesene ale bol poznať určitý stupeň aklimatizácie na túto úroveň. Zlepšené, dalo by sa povedať zrelšie výkony a predovšetkým zníženie počtu inkasovaných gólov majú za dôsledok aktuálne už 8-zápasovú šnúru bez prehry. Takú od vypadnutia z najvyššej ligy v klube nepamätajú! Naposledy, v sobotu 6. apríla, dokonca Dubnica porazila 2:0 aj suverénneho lídra tabuľky z Pohronia a udržala si 6. miesto.

Ba čo viac, zaváhanie Liptovské Mikuláša znamená, že Dubnica je aktuálne “len” sedem bodov od druhého miesta! Pred jarnou časťou sa vzhľadom na postavenie v tabuľke hovorilo o záchrane, ktorej istota mala “prísť čo najskôr”. To sa napĺňa do poslednej bodky a už teraz je od týchto priečok Dubnica vzdialená deväť bodov. 33 bodov po 22 kolách a skvelá séria bez prehry hovoria o takmer istote záchrany, ba dokonca ani boj o TOP5, ba dokonca o 2. miesto nemusia byť úplne nereálne. V klube stoja nohami na zemi a prípadný postup zrejme v aktuálnych možnostiach Považanov ani nie je (teda čo sa týka ekonomickej situácie a celkovej adaptácie). No Dubnica už zdolala Pohronie, druhú Skalicu 4:0, neprehrala ani so silným Popradom či Komárnom. Ak by 20. apríla zdolala nebodaj aj L. Mikuláš a nestratila výkonnosť, motiváciu a svoju česť (vieme aké “nenápadné prekvapenia” sa občas vedia v posledných kolách konať – v akejkoľvek lige), tak skutočne ani konečné druhé miesto a baráž o Fortuna ligu nemusia byť sci-fi scenárom. O to viac by mohlo pútať posledné kolo v Skalici. Hlavne ak si uvedomíme, že nik nestrelil viac gólov! Najbližšie sa ale vydajú Považania do Trebišova, ktorý je jedným z priamych účastníkov “boja o holý život”. A práve pozerať sa na najbližší zápas je jedným z “cieľov” Dubnice, ktoré aj v rozhovoroch jej tréneri a vedenie opakujú.